terug
Elektriciteit is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je leert er huishoudelijke en niet -huishoudelijke elektrische installaties realiseren. Leert de kneepjes van de elektropneumatica, (de)montagetechnieken, sanitaire installatietechniek en onderhoudstechnieken.

Meer specifiek houdt deze richting het volgende in:

Materiaalkennis en technologie in de elektrotechniek vormen de rode draad van deze opleiding. Zo leer je onder meer leidingen en inbouwdozen monteren en plaatsen, draden en kabels trekken en elektrische componenten plaatsen en aansluiten in huishoudelijke en niet-huishoudelijke installaties. Maar je monteert ook onderdelen aan een voertuig en vervangt mechanische, elektrische en (elektro)-pneumatische componenten.
2de graAD

Elektriciteit

Arbeidsmarktfinaliteit (domein STEM)

34 lesuren / week

3DE jaar4DE jaar
Godsdienst22
LO22
Frans22
Cluster TAAL55
Cluster STEM22
Toegepaste Algemene Vorming (TAV)11
Elektriciteit2020
TOTAAL3434
Na de studierichting Elektriciteit kan je in de derde graad kiezen uit:

  • Elektrische installaties
  • Elektrische installaties duaal
  • Preventief onderhoud machines en installaties
  • Brom- en motorfietsinstallaties
  • Brom- en motorfietsinstallaties duaal


Na je 6de of 7de jaar stroom je meteen door naar de arbeidsmarkt als mecanicien bromfiets en motorfiets, elektrotechnisch installateur, fietstechnicus of onderhoudsmonteur. Je kan ook een 7de specialisatiejaar volgen. Industriƫle elektriciteit biedt je de mogelijkheid verder te specialiseren in industriƫle elektriciteit (automatisering, machinebouw en basis meet-en regeltechnieken). Een 7de jaar gebouwenautomatisering duaal biedt je de mogelijkheid je verder te specialiseren in domotica- en ventilatiesystemen.

Al deze beroepsprofielen zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt! Een mooie professionele toekomst is gegarandeerd.
X