Welkom !

Zet je schrap en ontdek Don Bosco Halle.

Op zoek naar een secundaire school voor je zoon of dochter? Op zoek naar een échte STEM-school? 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Wanneer de herfstvakantie in zicht is weten de leerlingen van de bouwafdeling dat hun eerste stageperiode eraan komt. Allerhande nieuwe technieken worden er aangeleerd. En wanneer de leerkracht dan even op bezoek komt is het een blij weerzien met leerlingen en ex-leerlingen. Hieronder enkele fotos van de stage van 5TBT.

Wanneer de herfstvakantie in zicht is weten de leerlingen van de bouwafdeling dat hun eerste stageperiode eraan komt. Allerhande nieuwe technieken worden er aangeleerd. En wanneer de leerkracht dan even op bezoek komt is het een blij weerzien met leerlingen en ex-leerlingen. Hieronder enkele foto's van de stage van 5TBT. ... MeerMinder

11 uren geleden
7BIO ging op bezoek bij Sioen in Kerksken om een kijkje te nemen achter de schermen in dit bedrijf. Het werd een heel leerrijk bezoek en er werd op een ecologische manier naartoe gegaan, met de fiets. De fietstocht was een teambuilding waarbij iedereen wie hulp nodig had, deze ook kreeg zoals een duwtje in de rug.

7BIO ging op bezoek bij Sioen in Kerksken om een kijkje te nemen achter de schermen in dit bedrijf. Het werd een heel leerrijk bezoek en er werd op een ecologische manier naartoe gegaan, met de fiets. De fietstocht was een teambuilding waarbij iedereen wie hulp nodig had, deze ook kreeg zoals een duwtje in de rug. ... MeerMinder

5 dagen geleden
6THT en 6TBT legden gisteren het vuur aan de schenen van onze teachers. De teachers haalden het met 3-2 en dit dankzij een superdoelman.

6THT en 6TBT legden gisteren het vuur aan de schenen van onze teachers. De teachers haalden het met 3-2 en dit dankzij een superdoelman. ... MeerMinder

5 dagen geleden
Gisteren lieten we al enkele vacatures op jullie los maar vandaag komt er nog één bij! Ben jij iemand die houdt van hout en deze liefde wil doorgeven aan leerlingen of ken je zo iemand? Niet aarzelen maar solliciteren!

Gisteren lieten we al enkele vacatures op jullie los maar vandaag komt er nog één bij! Ben jij iemand die houdt van hout en deze liefde wil doorgeven aan leerlingen of ken je zo iemand? Niet aarzelen maar solliciteren! ... MeerMinder

6 dagen geleden
Deze week was het nieuws: het lerarentekort. Daarom zetten wij nog eens in de kijker welke profielen nog zoeken. Hopelijk kunnen we dankzij jullie de geschikte kandidaten vinden. Delen mag zeker en vast! #donboscohalleti #talentgezocht

Deze week was het nieuws: het lerarentekort. Daarom zetten wij nog eens in de kijker welke profielen nog zoeken. Hopelijk kunnen we dankzij jullie de geschikte kandidaten vinden. Delen mag zeker en vast! #donboscohalleti #talentgezocht ... MeerMinder

1 week geleden
Deze week waren de uitdagers van de leerkrachten een delegatie 5THT en 5TBT. Het was een leuk potje voetbal met heel gemotiveerde leerlingen die alles bleven geven. De uitslag: 14-1 voor de leerkrachten.

Deze week waren de uitdagers van de leerkrachten een delegatie 5THT en 5TBT. Het was een leuk potje voetbal met heel gemotiveerde leerlingen die alles bleven geven. De uitslag: 14-1 voor de leerkrachten. ... MeerMinder

2 weken geleden
Meer

STEM is een ondertussen gemeenzaam bekend letterwoord dat staat voor een ganse waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Don Bosco Halle kan zich dan ook met recht en reden profileren als een authentieke STEM-school met een rijk verleden, een ruim en gevarieerd studieaanbod en vooral ook een gepaste omkadering: het juist opgeleide personeel en een hedendaagse infrastructuur die de mogelijkheid biedt om de verschillende disciplines kwaliteitsvol aan te bieden.

Met onze school werd er gekozen voor 3 keuzegedeeltes in het eerste jaar.

1SO – STEM-technieken

Je hebt een praktijkgerichte belangstelling voor techniek. Je zoekt graag uit hoe iets in elkaar steekt of je zoekt graag naar een praktische oplossing voor een probleem. Je bent handig en je houdt van nauwkeurig werken.

1STE leerjaar B – STEM

Leerlingen die vooral aanleg en interesse hebben voor praktische vakken kiezen voor een opleiding met de klemtoon op praktijk.

1SO – STEM-wetenschappen

Je wil graag weten hoe alles werkt. Je bent sterk in wiskunde en je hebt originele ideeën die je wilt omzetten in technische constructies en realisaties. Je hebt interesse voor mechanica, elektriciteit en wetenschappen.

Meer info op deze website

Nuttige links

Handige informatie om te weten en te gebruiken!

 learn more

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED’s) in België te verhogen door lobbying, bewustmaking en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden.

Kom meer te weten

Bekijk jouw mogelijkheden om naar onze school te komen en kies het beste voor jou!

Bekijk nu

Reglementen zijn belangrijk in Don Bosco. Daarom zijn er bepaalde regels waar je rekening mee moet houden. Een ordelijke school is een betere omgeving!

Meer info

Meer weten over ons toekomstig studieaanbod?

bekijk onze opleidingen

Don Bosco Halle

Opvoeden in een Don Boscoschool gebeurt in het spoor van de salesianen: met geduld en zachtmoedigheid. Onze opvoedingsstijl en opvoedingsmethoden vinden we in de pedagogische ervaringen van Don Bosco en de context waarin we leven. Daarbij willen we onvoorwaardelijk kiezen voor de kant van de jongeren.

Innovatieve school

Don Bosco Halle zal ook in de toekomst blijven inzetten op een kwalitatieve en intensieve begeleiding van onze jongeren naar STEM-richtingen aan hogescholen en universiteiten en arbeidsgerichte finaliteitsrichtingen op TSO, BSO en DUAAL-niveau als voorbereiding op de arbeidsmarkt.

X