don bosco halle

School voor wetenschap & technologie.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Want praten is een eerste stap. Met onze algemeen directeur bij een kop koffie. Over of je deel- dan wel voltijds bij ons aan de slag wil. Dit bericht delen is dan weer een mooie tweede. Bedankt voor je enthousiasme en hulp! Fijn weekend!

Want praten is een eerste stap. Met onze algemeen directeur bij een kop koffie. Over of je deel- dan wel voltijds bij ons aan de slag wil. Dit bericht delen is dan weer een mooie tweede. Bedankt voor je enthousiasme en hulp! Fijn weekend! ... MeerMinder

14 uren geleden

Tijdens de kennismakingslessen met hun nieuwe vak aardrijkskunde vroegen we de leerlingen van 1A om hun wereldbeeld te schetsen. Ze tekenden ze op creatieve wijs in zekere zin allemaal een platte schijf.  Vakleerkracht Marijke Van Nieuwenhuyse beseft van de weeromstuit dat er nog werk op de plank ligt en dat het tijd is voor nieuwe inzichten. Ze onderzoeken nu samen hoe de wereld er echt uitziet, hoe de planeet wordt ingedeeld en hoe we nu kunnen weten waar we zijn.

Tijdens de kennismakingslessen met hun nieuwe vak aardrijkskunde vroegen we de leerlingen van 1A om hun wereldbeeld te schetsen. Ze tekenden ze op creatieve wijs in zekere zin allemaal een platte schijf. Vakleerkracht Marijke Van Nieuwenhuyse beseft van de weeromstuit dat er nog werk op de plank ligt en dat het tijd is voor nieuwe inzichten. Ze onderzoeken nu samen hoe de wereld er echt uitziet, hoe de planeet wordt ingedeeld en hoe we nu kunnen weten waar we zijn. ... MeerMinder

4 weken geleden

Ben of ken jij een bachelor elektromechanica? Iemand die geen neen zegt tegen een voltijdse opdracht tot het einde van dit schooljaar en evenmin vies is van een verlenging van dat contract of wie weet zelf een benoeming! Dan is het hoog tijd voor een goede babbel met onze algemene directeur. Een afspraak maken kan altijd via en met ludwig.vlogaert@donboscohalle.be Neem je liever niet aan zo een gesprek deel, deel dan dit bericht. En onze grote dank is jouw deel!

Ben of ken jij een bachelor elektromechanica? Iemand die geen neen zegt tegen een voltijdse opdracht tot het einde van dit schooljaar en evenmin vies is van een verlenging van dat contract of wie weet zelf een benoeming! Dan is het hoog tijd voor een goede babbel met onze algemene directeur. Een afspraak maken kan altijd via en met ludwig.vlogaert@donboscohalle.be Neem je liever niet aan zo een gesprek deel, deel dan dit bericht. En onze grote dank is jouw deel! ... MeerMinder

4 weken geleden

Zeg Wout en Zilver in één zin en iedereen zit met zijn gedachten bij de koers. Zeker na dit weekend. Niet geheel onterecht maar wij beschikken over een andere Zilveren Wout.  In de vergrotende trap dan nog. Want Wouter Gobeyn (nu 3TIW) kwalificeerde zich vorig schooljaar als leerling van 2TIW voor de finale van de STEM-Olympiade. Die was gepland in het voorjaar maar vond pas afgelopen weekend in uitgesteld relais plaats. Wouter  behaalde dus zilver na heel wat praktische proeven zoals het bouwen van een zo lang mogelijk brug, een chemische proef en het programmeren van een Lego-robot. STEM is van ons!

Zeg "Wout" en "Zilver" in één zin en iedereen zit met zijn gedachten bij de koers. Zeker na dit weekend. Niet geheel onterecht maar wij beschikken over een andere Zilveren Wout. In de vergrotende trap dan nog. Want Wouter Gobeyn (nu 3TIW) kwalificeerde zich vorig schooljaar als leerling van 2TIW voor de finale van de STEM-Olympiade. Die was gepland in het voorjaar maar vond pas afgelopen weekend in uitgesteld relais plaats. Wouter behaalde dus zilver na heel wat praktische proeven zoals het bouwen van een zo lang mogelijk brug, een chemische proef en het programmeren van een Lego-robot. STEM is van ons! ... MeerMinder

4 weken geleden

Leerkrachten zijn meesters in het opzetten van een boompje. Geen nieuws tot zover. Maar als het omgekeerde gebeurt? Ho maar!  Dan sluiten we de toegang tot de school af en sturen we onze leerlingen van de houtbewerking naar de ingang van het schooldomein om het professioneel vellen van een toch niet zo klein exemplaar mee te beleven. Zieke wortels en dus een zieke en gevaarlijke boom. De campus is intussen weeral wat veiliger. (fotos Melissa Smet)

Leerkrachten zijn meesters in het opzetten van een boompje. Geen nieuws tot zover. Maar als het omgekeerde gebeurt? Ho maar! Dan sluiten we de toegang tot de school af en sturen we onze leerlingen van de houtbewerking naar de ingang van het schooldomein om het professioneel vellen van een toch niet zo klein exemplaar mee te beleven. Zieke wortels en dus een zieke en gevaarlijke boom. De campus is intussen weeral wat veiliger. (foto's Melissa Smet) ... MeerMinder

4 weken geleden

Vrij naar die grote toondichter de heer Borsato M. Vandaag is groen de kleur van ons doekjes! En morgen is het geel. Iedere dag van de week een andere kleur die het voor het zeggen heeft. Mocht je van niet beter weten je zou zweren dat preventie-adviseur Olivier De Pril de mosterd voor zijn Corona-strijdplan bij de formatie-gesprekken haalde. Zeer proper en ecologisch idee om dat virusje zo weinig mogelijk kans op verspreiding te gunnen.

Vrij naar die grote toondichter de heer Borsato M. "Vandaag is groen de kleur van ons doekjes!" En morgen is het geel. Iedere dag van de week een andere kleur die het voor het zeggen heeft. Mocht je van niet beter weten je zou zweren dat preventie-adviseur Olivier De Pril de mosterd voor zijn Corona-strijdplan bij de formatie-gesprekken haalde. Zeer proper en ecologisch idee om dat virusje zo weinig mogelijk kans op verspreiding te gunnen. ... MeerMinder

1 maand geleden

Meer

STEM is een ondertussen gemeenzaam bekend letterwoord dat staat voor een ganse waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Don Bosco Halle kan zich dan ook met recht en reden profileren als een authentieke STEM-school met een rijk verleden, een ruim en gevarieerd studieaanbod en vooral ook een gepaste omkadering: het juist opgeleide personeel en een hedendaagse infrastructuur die de mogelijkheid biedt om de verschillende disciplines kwaliteitsvol aan te bieden.

Met onze school werd er gekozen voor 3 keuzegedeeltes in het eerste jaar.

1SO – STEM-technieken

Je hebt een praktijkgerichte belangstelling voor techniek. Je zoekt graag uit hoe iets in elkaar steekt of je zoekt graag naar een praktische oplossing voor een probleem. Je bent handig en je houdt van nauwkeurig werken.

1STE leerjaar B – STEM

Leerlingen die vooral aanleg en interesse hebben voor praktische vakken kiezen voor een opleiding met de klemtoon op praktijk.

1SO – STEM-wetenschappen

Je wil graag weten hoe alles werkt. Je bent sterk in wiskunde en je hebt originele ideeën die je wilt omzetten in technische constructies en realisaties. Je hebt interesse voor mechanica, elektriciteit en wetenschappen.

Alle info over de modernisering die volgend schooljaar 2019-2020 start vind je in onze presentatie.

Meer info op deze website ppt modernisering in dbh

Nuttige links

Handige informatie om te weten en te gebruiken!

 learn more

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED’s) in België te verhogen door lobbying, bewustmaking en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden.

Kom meer te weten

Bekijk jouw mogelijkheden om naar onze school te komen en kies het beste voor jou!

Bekijk nu

Reglementen zijn belangrijk in Don Bosco. Daarom zijn er bepaalde regels waar je rekening mee moet houden. Een ordelijke school is een betere omgeving!

Meer info

Don Bosco Halle

Opvoeden in een Don Boscoschool gebeurt in het spoor van de salesianen: met geduld en zachtmoedigheid. Onze opvoedingsstijl en opvoedingsmethoden vinden we in de pedagogische ervaringen van Don Bosco en de context waarin we leven. Daarbij willen we onvoorwaardelijk kiezen voor de kant van de jongeren.

Innovatieve school

Don Bosco Halle zal ook in de toekomst blijven inzetten op een kwalitatieve en intensieve begeleiding van onze jongeren naar STEM-richtingen aan hogescholen en universiteiten en arbeidsgerichte finaliteitsrichtingen op TSO, BSO en DUAAL-niveau als voorbereiding op de arbeidsmarkt.