Welkom !

Zet je schrap en ontdek Don Bosco Halle.

Op zoek naar een secundaire school voor je zoon of dochter? Op zoek naar een échte STEM-school? 

Meer weten over ons toekomstig studieaanbod?

bekijk onze opleidingen
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Als wij in onze houtbewerking materiaal nodig hebben dan betrekken wij dat bij Belsack.  Onze bevriende houthandel en bijna buur. Van eik, den, fineer, multi-en betonplex over meubelpanelen en -beslag tot zelfs verf en lijmen. Onze leerlingen van 3BHO leren ermee werken en brengen ook elk jaar een bezoek aan de doe-het-zelfzaak. Een nauwe samenwerking dus die er intussen toe geleid heeft dat maar liefst 80 procent van de werknemers van Belsack zich oud-leerling van onze school mag noemen. Word jij ook hout waard? https://www.donboscohalle.be/wp/hout/#page-content

Als wij in onze houtbewerking materiaal nodig hebben dan betrekken wij dat bij Belsack. Onze bevriende houthandel en bijna buur. Van eik, den, fineer, multi-en betonplex over meubelpanelen en -beslag tot zelfs verf en lijmen. Onze leerlingen van 3BHO leren ermee werken en brengen ook elk jaar een bezoek aan de doe-het-zelfzaak. Een nauwe samenwerking dus die er intussen toe geleid heeft dat maar liefst 80 procent van de werknemers van Belsack zich oud-leerling van onze school mag noemen. Word jij ook hout waard? www.donboscohalle.be/wp/hout/#page-content ... MeerMinder

2 dagen geleden

Begin deze week startten we met  inschrijven voor de hogere jaren. Voor de meeste richtingen hebben we nog plaatsen vrij.  Check ons vernieuwde studie-aanbod en meld je aan. https://www.donboscohalle.be/wp/vernieuwd-studieaanbod/#tablepress-61 Ook niet onbelangrijk: inschrijven voor het eerste jaar kan natuurlijk ook nog!

Begin deze week startten we met inschrijven voor de hogere jaren. Voor de meeste richtingen hebben we nog plaatsen vrij. Check ons vernieuwde studie-aanbod en meld je aan. www.donboscohalle.be/wp/vernieuwd-studieaanbod/#tablepress-61 Ook niet onbelangrijk: inschrijven voor het eerste jaar kan natuurlijk ook nog! ... MeerMinder

2 dagen geleden

In de les Techniek hadden onze leerlingen van 1B het over natuurkrachten en energievormen. Onvermijdelijk leidt dat tot het principe van actie en reactie. Om één en ander op spectaculaire wijs te visualiseren bouwden ze een PETraket! Meteen ook een mooi voorbeeld van hergebruik van afval of gebruikte materialen. Graag gedaan, liefste milieu!

In de les Techniek hadden onze leerlingen van 1B het over natuurkrachten en energievormen. Onvermijdelijk leidt dat tot het principe van actie en reactie. Om één en ander op spectaculaire wijs te visualiseren bouwden ze een PETraket! Meteen ook een mooi voorbeeld van hergebruik van afval of gebruikte materialen. Graag gedaan, liefste milieu! ... MeerMinder

2 dagen geleden

Ik heb de maan zien schuiven voor de zon! Heel soms valt alles mooi samen en is zoals vandaag de (gedeeltelijke) zonsverduistering een feit. Maar nog zeldzamer is het als zo een verduistering op haar beurt samenvalt met een aardrijkskundeles waar ze toevallig ook nog aan ICT doen. Het gevolg: een uniek schouwspel voor onze leerlingen op een oogvriendelijke manier.

Ik heb de maan zien schuiven voor de zon! Heel soms valt alles mooi samen en is zoals vandaag de (gedeeltelijke) zonsverduistering een feit. Maar nog zeldzamer is het als zo een verduistering op haar beurt samenvalt met een aardrijkskundeles waar ze toevallig ook nog aan ICT doen. Het gevolg: een uniek schouwspel voor onze leerlingen op een oogvriendelijke manier. ... MeerMinder

3 dagen geleden

Volgend schooljaar wordt het schooljaar (van de lancering) van de finaliteiten. Je kiest vanaf dan voor een richting in de doorstroomfinaliteit, de dubbele finaliteit of de arbeidsmarktfinaliteit. Binnen die laatste hebben wij heel wat opleidingen die je voorbereiden op een job die je terugvindt in onderstaand fijn overzichtje. Meer weten en aanmelden voor inschrijven? Check https://www.donboscohalle.be/wp/vernieuwd-studieaanbod/#tablepress-62

Volgend schooljaar wordt het schooljaar (van de lancering) van de finaliteiten. Je kiest vanaf dan voor een richting in de doorstroomfinaliteit, de dubbele finaliteit of de arbeidsmarktfinaliteit. Binnen die laatste hebben wij heel wat opleidingen die je voorbereiden op een job die je terugvindt in onderstaand fijn overzichtje. Meer weten en aanmelden voor inschrijven? Check www.donboscohalle.be/wp/vernieuwd-studieaanbod/#tablepress-62 ... MeerMinder

3 dagen geleden

Video image

Als Don Bosco Halle en Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw samenwerken leidt dat 😀 of 🤣 of ☹️,😮😥 en zelfs 😱! Ontdek nu de Emoticonmachine, . 👌 idee, 💪concept, 👏 uitwerking 🙏 resultaat! ... MeerMinder

3 dagen geleden

Meer

STEM is een ondertussen gemeenzaam bekend letterwoord dat staat voor een ganse waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Don Bosco Halle kan zich dan ook met recht en reden profileren als een authentieke STEM-school met een rijk verleden, een ruim en gevarieerd studieaanbod en vooral ook een gepaste omkadering: het juist opgeleide personeel en een hedendaagse infrastructuur die de mogelijkheid biedt om de verschillende disciplines kwaliteitsvol aan te bieden.

Met onze school werd er gekozen voor 3 keuzegedeeltes in het eerste jaar.

1SO – STEM-technieken

Je hebt een praktijkgerichte belangstelling voor techniek. Je zoekt graag uit hoe iets in elkaar steekt of je zoekt graag naar een praktische oplossing voor een probleem. Je bent handig en je houdt van nauwkeurig werken.

1STE leerjaar B – STEM

Leerlingen die vooral aanleg en interesse hebben voor praktische vakken kiezen voor een opleiding met de klemtoon op praktijk.

1SO – STEM-wetenschappen

Je wil graag weten hoe alles werkt. Je bent sterk in wiskunde en je hebt originele ideeën die je wilt omzetten in technische constructies en realisaties. Je hebt interesse voor mechanica, elektriciteit en wetenschappen.

Meer info op deze website

Nuttige links

Handige informatie om te weten en te gebruiken!

 learn more

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED’s) in België te verhogen door lobbying, bewustmaking en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden.

Kom meer te weten

Bekijk jouw mogelijkheden om naar onze school te komen en kies het beste voor jou!

Bekijk nu

Reglementen zijn belangrijk in Don Bosco. Daarom zijn er bepaalde regels waar je rekening mee moet houden. Een ordelijke school is een betere omgeving!

Meer info

Don Bosco Halle

Opvoeden in een Don Boscoschool gebeurt in het spoor van de salesianen: met geduld en zachtmoedigheid. Onze opvoedingsstijl en opvoedingsmethoden vinden we in de pedagogische ervaringen van Don Bosco en de context waarin we leven. Daarbij willen we onvoorwaardelijk kiezen voor de kant van de jongeren.

Innovatieve school

Don Bosco Halle zal ook in de toekomst blijven inzetten op een kwalitatieve en intensieve begeleiding van onze jongeren naar STEM-richtingen aan hogescholen en universiteiten en arbeidsgerichte finaliteitsrichtingen op TSO, BSO en DUAAL-niveau als voorbereiding op de arbeidsmarkt.

X