don bosco halle

School voor wetenschap & technologie.

Studieaanbod Don Bosco Halle


Bekijk onze schoolbrochure

Bezoek schooldoorlichting 5/2019

Eind mei 2019 kreeg onze school een team van de onderwijsinspectie op bezoek. Het uitgebreide verslag kan je hier raadplegen

Bekijk het volledige verslag hier
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Van de verzameling mensen die wij kennen zijn wiskundigen de eersten om luid te roepen dat ze zich bij het begrip "Oneindigheid" van alles kunnen voorstellen. Maar onze eigen nochtans wiskundig aardig onderlegde Tom Amijs doet er vanaf nu het zwijgen toe. Want hij heeft ontdekt dat er een uitzondering op die oneindigheid lijkt te bestaan. Zijn voortschrijdende inzicht wordt binnenkort verplichte kost in het vak Wiskunde onder de noemer; het "Amijs-principe" . Mooi voorbeeld van de eindigheid der dingen? Zijn eigen "Train-je -brein"-filmpjes die de afgelopen lockdown-maatregelen onze pagina opfleurden. Het laatste publiceerden we vorige week. Tijd voor de credits. Jij bedankt Tom! ... MeerMinder

1 week geleden

Wij kunnen hier wel bij hoog, laag en alles wat daar tussen zit beweren dé STEM-school voor de ruime regio te zijn. Maar zonder concrete of tastbare voorbeelden die deze uitspraak illustreren dreigt de terechte kritiek van louter sloganesk taalgebruik. Daarom vonden wij het een uitstekend idee om onze leerlingen van 6TTW de absolute essentie van hun GIP in een ultra-korte presentatie te laten gieten. Een pitch dus zoals ze zo een (product)-voorstelling in het bedrijfsleven noemen. "Slijmbal" Anas Obenali bijt dit weekend de spitch af. De rest van de klas volgt volgende week. ... MeerMinder

1 week geleden

Creatieve hoogvliegers. Ze kunnen diep vallen. Zeker in onze eerste graad. En meer dan een A-viertje hebben ze daar niet voor nodig. Of het zouden wat tips en tricks van mevrouw Claessens moeten zijn.

Creatieve hoogvliegers. Ze kunnen diep vallen. Zeker in onze eerste graad. En meer dan een A-viertje hebben ze daar niet voor nodig. Of het zouden wat tips en tricks van mevrouw Claessens moeten zijn. ... MeerMinder

2 weken geleden

En als we nu allemaal eens ons licht laten schijnen over die nieuwe uitdaging van mevrouw Claessens? Dat kan niet anders dan resulteren in een verrassend creatief schaduwspel. Van licht-inval naar zware bijval van de juf. Zo doen onze leerlingen in de eerste graad dat!

En als we nu allemaal eens ons licht laten schijnen over die nieuwe uitdaging van mevrouw Claessens? Dat kan niet anders dan resulteren in een verrassend creatief schaduwspel. Van licht-inval naar zware bijval van de juf. Zo doen onze leerlingen in de eerste graad dat! ... MeerMinder

2 weken geleden

Aan dooddoeners geen gebrek dezer dagen. "Corona liet ons ontwaken in een andere wereld." "Zoals het vroeger was, wordt het nooit meer. Na deze crisis is het tijd voor het nieuwe normaal." Hoe anders dat wordt, vertellen ze er gemakshalve niet bij. Wij blij dat we de mannen van 6 Multimedia hebben om ons bij al die uitspraken een beetje een beeld te kunnen vormen 😉 ... MeerMinder

2 weken geleden

Coronacrisis? Show must go on! En de GIP ook! Aan die filosofie proberen onze leerlingen uit 6 Houttechnieken waar mogelijk gevolg te geven.  De meubelen redden zoals ze het daar zeggen. Of het schaakspel al naargelang de opdracht.

Coronacrisis? Show must go on! En de GIP ook! Aan die filosofie proberen onze leerlingen uit 6 Houttechnieken waar mogelijk gevolg te geven. De meubelen redden zoals ze het daar zeggen. Of het schaakspel al naargelang de opdracht. ... MeerMinder

2 weken geleden

Meer

STEM is een ondertussen gemeenzaam bekend letterwoord dat staat voor een ganse waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Don Bosco Halle kan zich dan ook met recht en reden profileren als een authentieke STEM-school met een rijk verleden, een ruim en gevarieerd studieaanbod en vooral ook een gepaste omkadering: het juist opgeleide personeel en een hedendaagse infrastructuur die de mogelijkheid biedt om de verschillende disciplines kwaliteitsvol aan te bieden.

Met onze school werd er gekozen voor 3 keuzegedeeltes in het eerste jaar.

1SO – STEM-technieken

Je hebt een praktijkgerichte belangstelling voor techniek. Je zoekt graag uit hoe iets in elkaar steekt of je zoekt graag naar een praktische oplossing voor een probleem. Je bent handig en je houdt van nauwkeurig werken.

1STE leerjaar B – STEM

Leerlingen die vooral aanleg en interesse hebben voor praktische vakken kiezen voor een opleiding met de klemtoon op praktijk.

1SO – STEM-wetenschappen

Je wil graag weten hoe alles werkt. Je bent sterk in wiskunde en je hebt originele ideeën die je wilt omzetten in technische constructies en realisaties. Je hebt interesse voor mechanica, elektriciteit en wetenschappen.

Alle info over de modernisering die volgend schooljaar 2019-2020 start vind je in onze presentatie.

Meer info op deze website ppt modernisering in dbh

Nuttige links

Handige informatie om te weten en te gebruiken!

 learn more

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED’s) in België te verhogen door lobbying, bewustmaking en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden.

Kom meer te weten

Bekijk jouw mogelijkheden om naar onze school te komen en kies het beste voor jou!

Bekijk nu

Reglementen zijn belangrijk in Don Bosco. Daarom zijn er bepaalde regels waar je rekening mee moet houden. Een ordelijke school is een betere omgeving!

Meer info

Don Bosco Halle

Opvoeden in een Don Boscoschool gebeurt in het spoor van de salesianen: met geduld en zachtmoedigheid. Onze opvoedingsstijl en opvoedingsmethoden vinden we in de pedagogische ervaringen van Don Bosco en de context waarin we leven. Daarbij willen we onvoorwaardelijk kiezen voor de kant van de jongeren.

Innovatieve school

Don Bosco Halle zal ook in de toekomst blijven inzetten op een kwalitatieve en intensieve begeleiding van onze jongeren naar STEM-richtingen aan hogescholen en universiteiten en arbeidsgerichte finaliteitsrichtingen op TSO, BSO en DUAAL-niveau als voorbereiding op de arbeidsmarkt.