multimedia

Het begint bij Don Bosco Halle

Praktisch-technische studierichtingen

Multimedia

In Multimedia word je opgeleid om zelfstandig webpagina’s vorm te geven en om als graficus een welomschreven taak binnen het geheel van multimediaproductie te vervullen. Je leert de lay-out en illustraties voor publicaties verzorgen. Je leert een interactieve en dynamische website maken en onderhouden. Je ontwerpt klantgericht online (websites) en offline (cd-rom) publicaties. Je verzorgt de voorbereiding, het programmeren en het assembleren van media tot een interactief elektronisch product. In de vakken multimedia en toegepaste informatica wordt – waar mogelijk – vakoverschrijdend gewerkt.

Wat leer je in deze studierichting?

✓Je leert de lay-out en illustraties voor publicaties en webpagina’s verzorgen.

✓Je leert een interactieve en dynamische website maken en onderhouden.

✓Je ontwerpt klantgericht online (websites) en off-line (cd-rom) publicaties.

✓Je kan de media (tekst, illustratie, fotografisch beeld, 3D-animatie, video en audio) voorbereiden voor webontwerp en paginaopmaak.

Wat kan je er later mee doen?

✓Je kan aan de slag in de elektronische afdeling van grafische bedrijven, in publiciteitsagentschappen en multimediaproducenten.

✓Je kan een 7e Se-N-Se-jaar volgen zoals Interactieve multimediatechnieken.

✓Verder studeren kan ook, vb. professionele bacheloropleiding.

Lessenrooster 5 & 6

ALGEMENE VORMING
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen11
Frans22
Engels22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Wiskunde33
VAKSPECIFIEK
Toegepaste informatica11
Beeld-vorm-media45
Webdesign21
Webprogrammeren65
Audio-video-animatie43
Coördinatie & realisatie2Webdesign

Tijdens deze 2 leerjaren gaan de leerlingen websites bespreken, nieuwe tendenzen volgen en de meest recente grafische vormkarakteristieken bestuderen.

Op basis van hun studies leren ze van concept tot realisatie een webconcept uit te denken en uit te werken in functie van specifieke doelen en doelgroepen.

 learn moreWebprogrammeren

Het bouwen van een webpagina met HTML5 begint met een eenvoudige blokkenstructuur, waaraan later de inhoud wordt toegevoegd.

In de tweede fase  wordt de website vormgegeven met stylesheets en interactief gemaakt met javascript. 

Het uiteindelijke doel van dit onderdeel is dat je aan het einde van het jaar een volledige website kan programmeren door middel van HTML5, CSS3 en javascript.

Er wordt ook gewerkt met verschillende bibliotheken zoals jquery en bootstrap. Eventueel wordt ook de stap naar swift gezet om inzicht te krijgen in de basisprincipes van programmeren.

 learn more

Audio – video – animatie

De media onderscheiden zich vandaag door mooie en flitsende beelden die een meerwaarde betekenen voor een grafische multimediaproductie.

Tijdens de lessen audio-video-animatie leer je alles over film en animatie in de theorie maar vooral ook in de praktijk. Je leert animeren met After-effects en editen met Premiere Pro.

Bij dit onderdeel leer je dus zowel met videobeelden als met zelfgetekende beelden montages te maken startende van een scenario en een storyboard en resulterend in een video of animatie met passend geluid.

 learn more

Beeld – vorm – media

Leerlingen gaan zowel theoretisch als praktisch aan de slag met allerlei grafische elementen en programma’s zoals bijvoorbeeld kleurcorrecties en retouches.

Ze leren een harmonische en evenwichtige lay-out te bouwen aan de hand van typografie, kleuren en beelden met daarbij de grafische basisprincipes als kapstok om dit te realiseren voor elk drukwerk of multimediaal product.

Als finaal werk leren we hen een cms-systeem op te zetten om snel een aanpasbare website met alle onderdelen te realiseren.

 learn more
X